Шановне ком’юніті є питання по веломаршрутам.
Згідно OSM Wiki:
“Велосипедні маршрути — це іменовані, нумеровані або іншим способом позначені маршрути, які можуть проходити вздовж доріг, стежок або є спеціально виділеними для цього шляхами.”
Тобто це спеціальні маршрути, фізично позначені маркуванням на місцевості, зроблені організаціями чи органами місцевої або регіональної влади.
Чи принаймні описані і внесені до каталогів під номером чи назвою.
Історично у нас в країні таких маршрутів дуже не багато. Тому на карті часто можна знайти маршрути що позначають маршрут якихось колись проведених велозмагань.
Наприклад “Стежками Опришків 2016” в Карпатах або “Кантрійний велотандем” в Києві.
Я до цього толерантно відношусь( хоча звісно варто враховувати спортивну направленість позначення таких маршрутів, іноді не орієнтовано на “широкі маси”) тому що:
- Ці маршрути часто ретельно продумуються організаторами. Їх проїзжають учасники змагань.
- А потім ще люди можуть повторити якесь коло черз пару років і подивитися на свій власний час в порівнянні.
Але останнім часом почало з’являтися багато аматорських веломаршрутів на карті.
Із серії: “я отут класно придумав проїхав, давай нанесу це як маршрут на ОСМ, можу ще й якось назвати”.
Мені здається це візуально засмічує шар веломапи і є нецільовим використанням (для цього є alltrails, strava ітд)
Що робити з такими маршрутами, видаляти?
6 posts - 5 participants
Ce sujet de discussion accompagne la publication sur https://community.openstreetmap.org/t/topic/100910