Аматорські веломаршрути

Шановне ком’юніті є питання по веломаршрутам.

Згідно OSM Wiki:

“Велосипедні маршрути — це іменовані, нумеровані або іншим способом позначені маршрути, які можуть проходити вздовж доріг, стежок або є спеціально виділеними для цього шляхами.”

Тобто це спеціальні маршрути, фізично позначені маркуванням на місцевості, зроблені організаціями чи органами місцевої або регіональної влади.

Чи принаймні описані і внесені до каталогів під номером чи назвою.

Історично у нас в країні таких маршрутів дуже не багато. Тому на карті часто можна знайти маршрути що позначають маршрут якихось колись проведених велозмагань.

Наприклад “Стежками Опришків 2016” в Карпатах або “Кантрійний велотандем” в Києві.

Я до цього толерантно відношусь( хоча звісно варто враховувати спортивну направленість позначення таких маршрутів, іноді не орієнтовано на “широкі маси”) тому що:

• Ці маршрути часто ретельно продумуються організаторами. Їх проїзжають учасники змагань.
  • А потім ще люди можуть повторити якесь коло черз пару років і подивитися на свій власний час в порівнянні.

Але останнім часом почало з’являтися багато аматорських веломаршрутів на карті.

Із серії: “я отут класно придумав проїхав, давай нанесу це як маршрут на ОСМ, можу ще й якось назвати”.

Мені здається це візуально засмічує шар веломапи і є нецільовим використанням (для цього є alltrails, strava ітд)

Що робити з такими маршрутами, видаляти?

6 posts - 5 participants

Read full topic

Ce sujet de discussion accompagne la publication sur https://community.openstreetmap.org/t/topic/100910